lättskött trädgård

Det som alla villaägare vill kunna uppnå är att ha en vacker trädgård som lever upp till alla ens förväntningar utan att behöva stå i trädgården och arbeta hela dagen lång. En lättskött trädgård, helt enkelt, och det är lättare än du kanske tror att nå dit. Följ några av råden nedan så ska du snart se att du kan njuta av en fin trädgård som ger dig allt det som du är ute efter utan att du behöver oroa dig för trädgårdsskötsel 24/7. 

Slipp att klippa gräsmattan på egen hand 

Det första och kanske mest uppenbara sättet att se till så att du får en lättskött trädgård är att beställa en robotgräsklippare så att du inte själv behöver klippa gräset. När robotgräsklipparen väl har lärt sig var den får klippa och vilka områden som den ska undvika blir den en ovärderlig hjälp i din trädgård, och tack vare dess smarta design tar sig roboten tillbaka till laddningsstationen när den börjar få slut på batteri. Här har vi ett riktigt praktiskt val för en lättskött trädgård! 

Använd kantstål som avgränsare 

Om du skapar en rabatt bredvid din gräsmatta är det inte helt omöjligt att gräset börjar växa in i din rabatt eller att ogräs från rabatten börjar sprida sig. För att avgränsa din trädgård på ett snyggt sätt kan du då använda kantstål som grävs ner mellan rabatten och gräsmattan. Den här avskiljaren håller allting på sin plats och ger dig en snygg samt lättskött trädgård. 

Välj träd och buskar med omsorg 

Vi talade tidigare om hur omständligt det är att regelbundet behöva klippa gräset på egen hand, och detsamma gäller för att kratta löv. Lyckligtvis nog finns det vintergröna växter som gör det fullt möjligt för dig att slippa löv under hösten och vintern. Värt att veta är att du också kan gynnas av träd och buskar utan frukter och bär så att du inte heller behöver kratta upp dessa – och det kan samtidigt vara skönt att ha en lättskött trädgård med växter som inte måste beskäras. 

Tänk på att krukjord lätt torkar ut 

Att välja en rabatt snarare än krukor kan i längden göra susen om du vill ha en lättskött trädgård. Det brukar nämligen inte dröja länge förrän krukjord börjar torka ut och därför måste ersättas med ny jord. Efter dess att plantorna växer kanske det även visar sig att krukan är för liten och att du då måste omplantera i en större kruka. När allt är sagt och gjort får du därför en mer lättskött trädgård om du satsar på rabatter istället för krukor. Den mindre nackdelen med rabatter är att ogräs kan börja växa mellan dina plantor, men för att undvika detta kan du se till så att du planterar tätt. Följ dessa råd, och inom kort kan du förvänta dig att ha en lättskött trädgård som kommer att se riktigt fin ut trots att den inte kräver något vidare underhåll!